HELICOBACTER PYLORI Polarizált fényterápia, fotonkezelés, fénykezelés

HELICOBACTER PYLORI

Végleges megoldás! 

Mi a helicobacter?

A Helicobacter az egyik leggyakrabban előforduló gyomor és bélrendszeri kórokozó. Évente Magyarországon 10000 megbetegedést regisztrálnak. Utazók hasmenésének is nevezik a fertőzést.

Kialakulása:

A jelenlegi felfogás szerint a kórokozó terjedhet állatról emberre, rosszul megfőzött, elkészített húsokkal (csirke, szarvasmarha, sertés), nyers tejjel, fertőzött vízzel és terjedhet emberről emberre is.

Fertőzés tünetei, lefolyása:

Lappangási idő 2-10 nap, a hasmenés 5-8 nap után magától mérséklődik, azonban célzott kezelés hiányában gyakran kiújul.

Szövődmények lehetnek többek között:

Egyes Helicobacter törzsekkel történő fertőzés gyomor, bélhuruttal, lázzal, hasi izomfájdalommal, híg, vizes székletürítéssel, akár véres széklettel, vékonybél nyálkahártya gyulladással jelentkezhet. Előfordul, hogy vastagbél gyulladása lesz a betegnek, ilyenkor a görcsös fájdalom, véres székletürítés akár egy hétig eltarthat.

A kórokozó véráramba jutása esetén agyhártya-, agyvelő-, szívbelhártya-, hasnyálmirigy-, epehólyag-, vesegyulladás alakulhat ki.

Kezelése

A fertőzés jól kezelhető specifikus antibiotikumokkal, ugyanakkor mivel a kórokozó hidroláz enzimet termel, amely feloldja a sejteket, egy oxigénben szegény, elhalt szöveti struktúrát hoz létre, amely feltétele a szaporodásának. Ezekre a területekre ugyanakkor a fertőzés kezelésénél használt antibiotikum nehezen, vagy egyáltalán nem jut el, megbújik a kórokozó, ezért gyakori a kiújulás. Ezeknek a sejteknek, szöveti részecskéknek az oxigénellátása leromlik, széndioxidban gazdag területek alakulnak ki.

Polarizált fény hatása fertőzés esetén

A szervezet erőinek mobilizálása, immunrendszer erősítése mellett azt a tulajdonságát is kihasználjuk a polarizált fénynek, hogy segíti a vörösvértestek oxigén megkötését, szállítását, ezáltal a szervezet, sérült szövetek, oxigén ellátása javul. Helicobacter szaporodásának feltételét jelentő széndioxidban gazdag közeget szünteti meg ily módon a polarizált fény.

Az általunk alkalmazott Polarizált fényterápiás kezelésnek köszönhetően:

  • Javul a szövetek oxigénellátása
  • Helyreáll a sejtek működése
  • A Helicobacter szaporodása megáll, majd a kórokozó elpusztul
  • Regenerálódnak a sejtek
  • Javul a keringés
  • Erősödik az immunrendszer

Minél hamarabb megkezdjük a kezelést,

  • kisebb a szövődmények kialakulásának veszélye
  • hamarabb szabadul meg a kellemetlen tünetektől
  • kisebb a kiújulás esélye
  • megakadályozzuk a hozzátartozók továbbfertőzését

Polarizált fényterápiával kapcsolatos bővebb információkért tekintse meg tájékoztatóinkat!