Hepatitisz A májgyulladás gyógyulási folyamata jelentősen felgyorsítható, akár pár hét alatt lezárulhat!

HEPATITISZ A-G

A májgyulladás gyógyulási folyamata jelentősen felgyorsítható,
 akár néhány hét alatt lezárulhat! 

A májról

A máj a has felső részén, jobb oldalon elhelyezkedő szerv, alsó felszínén található az epehólyag. A fő epevezeték a májkaputól húzódik a patkóbél felé.
A májba az oxigéndús vér a szívből érkezik. A vér által szállított koleszterint és más anyagokat a máj dolgozza fel. A táplálék alkotóelemei a vékony erek, kapillárisok sokaságával áthálózott vastagbélből a májkapu- gyűjtőérbe kerülnek. A vér ezután átáramlik a máj belsejében lévő apró csatornácskák hálózatán, ahol a megemésztett tápanyagok, káros anyagok átalakulnak, a szervezet számára idegen anyagokat a máj eltávolítja, a bélből felszívódott tápanyagokat pedig tovább bontja.

A máj feladata az epéhez szükséges koleszterin, a megemésztett tápanyagokból fehérjék, szénhidrátok, zsírok előállítása. Ezen felül glikogén alakban cukrot raktároz, melyek szőlőcukor alakban akkor kerülnek vissza a véráramba, amikor a vércukorszint leesik. További feladatai közé tartozik a véralvadási faktorok és egyéb szervezet számára fontos fehérjék szintézise, gyógyszerek, vegyszerek, stb. lebontása.
A szervezet anyagcsere központja a máj, jelentős tartalékokkal rendelkezik, így csak nagyfokú károsodás esetén alakul ki a tüneteteket okozó funkciózavar. 

Mi is az a májgyulladás?

Általában túlzott alkoholfogyasztás, kábítószer, bizonyos gyógyszerek, vegyszerek, nehézfémek, okozta májkárosodás következményeként kialakuló betegség.
A májbetegségekben szenvedők főleg erőtlenségről és levertségről számolnak be, valamint gyomortáji panaszok is kialakulhatnak.
A fertőző májgyulladást vírusok okozzák. Virológusok a hepatitis vírust A-tót G-ig nagybetűvel jelölik. A hepatitisz vírusok közül az A, E élelmiszerrel, B, C, D testnedvvel fertőz. Az A, B ellen már létezik védőoltás. A különböző hepatitis vírusok által okozott betegség tünetei hasonlóak.
Hepatitis A fertőzés tünetei 2-3 héttel az után jelennek meg hogy a beteg megfertőződött. Jellemző tünete hasi panasz: gyengeség, hányinger.
A hepatitis C igen alattomos, tünet nélküli fertőzés, sokszor csak véletlen derül ki. pl. véradás kapcsán.
Hazánkban a krónikus májbetegség, vezető halálozási ok.

Megfelelő kezelés nélkül a májgyulladásból májrák, májzsugor alakulhat ki.

A legfontosabb tényező az idő!

Minél hamarabb sor kerül a májgyulladás kezelésére:

 • rövidebb ideig kell elviselni a fájdalmat
 • kisebb a szövődmények kialakulásának veszélye
A polarizáltfény-terápia alapja:

Immunológiai és molekuláris genetikai módszerekkel végzett kutatások igazolják polarizáltfény-kezelés hatására az abszolút lymphocitaszám emelkedése mellett

 • a T limphocitaszám igen jelentős növekedését
 • csökkenti a gyulladási folyamatokban kulcsszerepet játszó chemokinek génkifejeződését, a terápia ezáltal betegségek megelőzését teszi lehetővé, elősegíti a már kialakult betegségek leküzdését. Tapasztalataink szerint felezi, harmadolja a gyógyulási időt. Olyan betegségek esetén teszi letővé a gyógyulást amelyekben a hagyományos orvoslás nem igazán tud segíteni
 • megfigyelések igazolják sebgyógyulásra gyakorolt pozitiv hatását. Ennek alapja többek között a hámosodás jelentős gyorsítása, kollagén termelés fokozás.
 • antidepresszáns hatás, fájdalomcsillapító hatás közismert
 • vírusos, bakteriális fertőzések esetén gyógyulási időt jelentősen csökkenti
 • stb.

Továbbá a Polarizált fényterápiás kezelésnek köszönhetően:

 • Javul a szövetek oxigénellátása
 • Helyreáll a sejtek tápanyagellátása
 • Regenerálódnak a sejtek
 • Javul a keringés
 • Immunválasz fokozódása
 • Akut, krónikus gyulladási reakciók csökkenése