KÖZÉPFÜLGYULLADÁS A fülfájás akár egy kezelés, a középfülgyulladás pár hét után megszűnhet. Felszúrás nélkül, fájdalommentesen!

KÖZÉPFÜLGYULLADÁS

A középfülgyulladás néhány kezelés után megszűnhet.  
 Felszúrás nélkül, fájdalommentesen! 

 

 

A középfül gyulladása

A heveny középfülgyulladás az egyik leggyakoribb fülbetegség. Legtöbbször vírusos nátha szövődménye. Gyermekeknél a gyakoribb, de nem ritka felnőtteknél a vissza visszatérő formája, amely gyakran torkollik krónikus, idült állapotba. Középfülgyulladás kialakulásakor a kórokozó a fülkürtön (garatot a középfüllel összekötő, vékony nyálkahártyával bélelt járat) keresztül jut el a dobüregbe.

A középfülgyulladás tünetei:

Heveny középfülgyulladás kezdeti tünetei láz, fülfájdalom, halláscsökkenés, elesettség, étvágytalanság. Kisgyermek gyakran nyomogatja a fülét. Fertőzés előrehaladtával a tünetek erősödnek magas láz, erős fájdalom, dobhártya átszakadásával fülfolyás alakul ki. Mindehhez gyakran társul orrfolyás, torokfájás. Gyermekkorban tartósan fennálló fülkürt működési zavar, általában megnagyobbodott orrmandula következtében alakulhat ki, de kialakulhat savós, nyákos középfülgyulladás, melynek egyetlen tünete a halláscsökkenés. Fájdalommal, egyéb tünettel nem jár.

A középfülgyulladás okai:

Az akut (heveny) középfülgyulladást legtöbbször nátha, esetleg garatgyulladás előzi meg. A két betegség ilyen szoros összefüggését anatómiai és élettani okok magyarázzák.

Amikor a dobüreg normális légnyomási viszonyait (külső légnyomással azonos nyomás) nem tudja szervezetünk biztosítani, hallásunk csökken. Ez történik akkor is, ha fertőzés miatt a levegő helyét váladék foglalja el, illetve ha a fülkürt működési zavara miatt a kiegyenlítő funkció esik ki.

Gyermekkori gyakori középfülgyulladás

Oka a fülkürt sajátos anatómiája és érzékeny működése. Gyermekeknél a fülkürt még jóval rövidebb, gyorsabban elzáródik, lefutása kedvezőtlenebb, mint felnőtt korban. A fülműködést gyakran megnagyobbodott orrmandula akadályozza. Fontos gyerekeknél nátha esetén az orrváladék gyakori és alapos leszívása, a levegő áramlásának biztosítására.

Ritkán de előfordulhat, hogy a középfülgyulladás a dobhártya sérülése kapcsán alakul ki, ilyenkor a kórokozók a hallójárat felől jutnak be a dobüregbe.

Speciális középfülgyulladást okoz a cholesteatoma, amely elszarusodó sejtek tömegének nyomásával elpusztítja a dobüreg csontos képleteit, megoldása minden esetben műtét.

Kezelés során :

A polarizált fény természetes módon erősíti a szervezet regeneratív képességét és így hozzásegíti, hogy felszabadítsa saját gyógyulási adottságait.

Serkenti és megváltoztatja a testben zajló regeneráló és helyreállító folyamatokat, test védelmi rendszerében zajló folyamatokat.

Polarizált fény hatása nem lokalizálódik a kezelt felületre, szervre, a szervezet egészére hat (behatási mélység 11.5cm, hullámhossz 480-3400nm, UV fényt nem tartalmaz)

A legfontosabb tényező az idő!

Minél hamarabb sor kerül a középfülgyulladás kezelésére:

 • annál inkább elkerülhető a maradandó halláskárosodás, műtét
 • kisebb a komoly szövődmények (pl: meningitisz, agytályog) kialakulásának veszélye
 • hamarabb múlnak el a kellemetlen tünetek, fájdalom
A polarizáltfény-terápia alapja:

Immunológiai és molekuláris genetikai módszerekkel végzett kutatások igazolják polarizáltfény-kezelés hatására az abszolút lymphocitaszám emelkedése mellett

 • a T limphocitaszám igen jelentős növekedését
 • csökkenti a gyulladási folyamatokban kulcsszerepet játszó chemokinek génkifejeződését, a terápia ezáltal betegségek megelőzését teszi lehetővé, elősegíti a már kialakult betegségek leküzdését. Tapasztalataink szerint felezi, harmadolja a gyógyulási időt. Olyan betegségek esetén teszi letővé a gyógyulást amelyekben a hagyományos orvoslás nem igazán tud segíteni
 • megfigyelések igazolják sebgyógyulásra gyakorolt pozitiv hatását. Ennek alapja többek között a hámosodás jelentős gyorsítása, kollagén termelés fokozás.
 • antidepresszáns hatás, fájdalomcsillapító hatás közismert
 • vírusos, bakteriális fertőzések esetén gyógyulási időt jelentősen csökkenti
 • stb.

Továbbá a Polarizált fényterápiás kezelésnek köszönhetően:

 • Javul a szövetek oxigénellátása
 • Helyreáll a sejtek tápanyagellátása
 • Regenerálódnak a sejtek
 • Javul a keringés
 • Immunválasz fokozódása
 • Akut, krónikus gyulladási reakciók csökkenése